SVE O MEDICINI https://blog.dnevnik.hr/sveomedicini

srijeda, 24.06.2009.

Oko kao kreativan organ


Nakon uvoda u medicini krecemo sa nekim med. pojmovima:

Yoga nauka je davno tvrdila da ljudske oči imaju skriveni potencijal, da izlijevaju energiju i da ta energija može potaći na izgovaranje rijeci, usmjeravanje pogleda, davanje pouke. U tom smislu oko je kreativni organ.

Oči su produžetak vidnog živca koji je izravni produžetak mozga. Živac se proteže u tanki sloj zvan mrežnica su smještena mikroskopska tijela zvana štapići i čunjići. Podražavanjem tih štapića i čunjića u mrežnici šalje se osjetilni impuls u mozak koje on prevodi kao vid. Očna jabučica smještena je u orbitalnoj šupljini usred jastučića masti i pokreče se u raznim smjerovima pomoću mišića. Jabučica se sastoji od prednje i stražnje komore, a vanjska ovojnica oka u svom prednjem dijelu zove se cornea, u stražnjem seleriticki omotač. Cornea je staklasta i prozirna; pregrada između dvije komore se sastoji od kristalinićne leće koju drži kružna pregrada ili šarenica što visi kao zavjesa s trake ciliarnih mišića. Ta šarenica oblikuje

crni centar oka, a otvor u njoj zove se zjenica. Veličinu zjenice kontroliraju ciliarni mišići. Stražnji dio jabučice pun je viskozne tekućine zvane staklovina. Staklasta cornea, vodenasta tvar, leca i staklasta tvar, sve to sluzi da usredotoči zrake svjetla na mrežnicu i stvori na njoj vjernu sliku koju opaža mozak.



Misao da ljudske oči izlijevaju energiju ne dolazi nam kao iznenađenje zbog činjenice da oči predstavljaju dio ljudskog mozga. Svaka usluga učinjena našim bližnjima, svaki sućutni pogled, svaki čin liječenja popraćen je oslobađanjem energije iz očiju.

Od svih organa oko je najenigmatićnije. Gotovo je sferično i iz neke okultne točke gledišta ima kao zemlja sjeverni pol - optički disk i južni pol - površinu cornee. Dr Baker, poznati pisac o ezoteričnom znanju uspoređuje oko s planetom zemljom i kaže:,,Slojevi oka (kad se promatra po analogiji s planetom zemljom) su povezani s nižim kraljevstvima: skleromineralno kraljevstvo, choroid - biljno kraljevstvo, retina - životinjsko kraljevstvo. Za razliku od toga, štapići bi se mogli smatrati predstavnicima nižih životinja, a čunjevi povezati s kraljevstvom čovjeka. Tih nekoliko čunjeva sakupljenih u ,,moccula" predstavljaju, u analogiji, čovjeka na putu, koji postaje osjetljiv na svjetla izvan sistema (energija monada). Čunjaste stanice fovea" predstavljaju upućene posvećenike koji reagiraju na energiju ili monadu iz «fovea", a Božanstvo se vidi kako stoji iza leće i šarenice".



Vagus je jedini živac koji se sastoji od motornih i senzornih niti koje su eferentne i aferentne (dovodne i odvodne - prohodne u oba smjera). Eferentni ili inhibitorni su anabolički u djelovanju, dok su aferentni ili akceleratorski katabolićki u djelovanju. Aferentna i eferentna vlakna imaju svoje živčane završetke u thalamusu i corpus striatum, koji su poznati kao Agni i Surya u Yoga nauci. Thalamus je masa sive tvari koja se proteze u šupljine mozga. Aferentna vlakna talamusa opisuju se kao plameni vatre. Da, to je istina: aferentna vlakna su moždani senzori živci koji su kao vatra i nose energiju impresije iz vanjskog svijeta u glavni osjetilni centar - thalamus. Miješanje aferentnih s eferentnim nitima od corpus striatum podsjeća na prirodu vegalne energije koja potiče na aktivnost uspavanu corporu quadrigeminu smještenu iza ponsa kao četiri izbočine koje prate jedna drugu.

Thalamus i corpus striatum su Agni i Surya (Vatra i Sunce) u terminima Hatha Yoge. U terminologiji Raja Yoge oni su volja i intuicija, a u terminima Shiva Yoge oni su Ista Linga i Prana Linga. Važnost talamusa i corpus striatum naglašena nedavno otkrićima koja su učinjena. Thalamus ima jak utjecaj na aktivnosti prednje pituitarne žlijezde, a corpus striatum vrši svoj utjecaj na stražnji dio pituitarne žlijezde. Dr Oscar Brunler izumio instrument koji mu omogućuje mjerenje nešto od energija odaslanih iz ljudskih očiju. Dokazuje da je ta energija stvarna, i da su u svakom činu stvaranja, kao što je slikanje slike ili klesanje kipa. U umjetničkom djelu koje se stvara utjelovljena je energija svojstvena umjetnicima. Njegova naprava mogla je mjeriti izlazak energije određenog umjetnika u biometričkim stupnjevima. Sposoban je analizirati stvaralačke energije mnogih poznatih ljudi na taj način. Oči u stvari, sadrže optičke živce koji su sami po sebi produženje mozga, koje se može promatrati pomoću oftalmoskopa kao bijele diskove na stražnjoj strani oka, u razini mrežnice. Kad se mjere isijavanja mozga pomoću elektroencefalograma nije čudo da se energije koje emitiraju oči mjere kao dio diencephalona.

To znanje o unutrašnjem funkcioniranju oka je od životne važnosti jer se bavi otvaranjem Trećeg Oka. Funkcioniranje Trećeg Oka zahtijeva ulaz energije kroz čakru obrva koja je vezana s pinealnom žlijezdom u Sahasrara čakri kroz optički talamički živac.

Kao sve oči, Treće Oko zahtijeva leću da bi fokusiralo likove s kojima se bavi. Leća Trećeg Oka je ispred ćela. Na-pravljena je unutar periferije magnetične aure.


24.06.2009. u 18:09 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2009  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Lipanj 2009 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Brojac posjeta





posjete
free counters

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
www.hitna-pc

http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">